03 Jul
-
31 Jul

"Sommarkvällar på Stensö"

Stensökrogen

onsdag 3 juli -onsdag 31 juli 19.00

Detta är ett gammalt evenmang - gå till evenemangssidan istället

"Sommarkvällar på Stensö"

På 60-70 talet sjöngs det allsång på Stensö och vi har fått det berättat för oss att folk kom från Kalmar med omnejd för att delta i gemenskapen och sjunga tillsammans.

Många år har gått sedan dess och vi gör nu ett försök att återuppliva denna anda,. Vi vill flytta ut vår vardagsrumskänsla som vi haft på våra berättar-och musikkvällar till vår mysiga innergård. Det blir avskalad och akustisk underhållning för hela familjen, det bjuds på livequiz och musik av lokala musiker och gäster.

Program
3/7 Livequiz-ledare, Claes Gutenius.
Musikgäster: Elaka Simon samt duon - Malin Flodman och Alysia Loria.

Claes Gutenius har en lång tradition av krogshower, after-ski , trubadurkvällar och hos oss på Stensö har Claes medverkat i populära viskvällar samt spelningar på midsommarfirandet på Stensö. Claes bor själv på Stensö och svenska visor blandat med moderna toner ligger honom varmt om hjärtat.

Elaka Simon, Kalmarmusiker med politiska och samhällskritiska texter. Simon beskriver projektet att "Elaka Simon blandar upp sin repertoar med både gammalt och nytt, tolkningar och egenskrivet. De egna texterna flätar han samman med humor, allvar och vackra lögner."
Lyssna mer via: www.youtube.com/watch?v=GLRqRloxjpo
www.youtube.com/watch?v=CbiEu0o196Q

Malin Flodman och Alysia Loria. Duon träffades på musikutbildningen Stage4You och efter studietiden har de nu startat ett gemensamt musikprojekt. Kommer under sommaren att ha flertalet spelningar på Stensökrogen(ibland som duo ibland med vänner) Det nystartade projektet fokuserar på avskalade covers, piano och stämsång.

10/7 Livequiz-ledare Claes Gutenius.
Musikgäst Martin Berglund och J-I "Plingis" Andersson från Martin Berglund och Stödorkestern.

Martin Berglund och Stödorkestern, i vårt tycke ett av Kalmars intressantaste band, släpper till höstens sitt första fullängdsalbum. Martin har denna kväll med sig sin gitarrist J- I "Plingis" Andersson. Vi får höra akustiska smakprov från det kommande nya albumet.
Lyssna på nya singeln: http://open.spotify.com/artist/2JbPQUx6pwYvX5OzxDIArU

24/7 Livequiz-ledare Carl-Otto Johansson och Martin Johansson. Musikgäst; Lindis Ekström

Carl-Otto Johansson, Kalmarartist som numera satsar helhjärtat på sin musik. Har soloprojektet Orphan Songs. Har under hösten/våren haft stor succé med sina Neil Young-kvällar. Spelar även till sommaren familjeshowen "Jagad av en T-Rex, av och med Pappa Kapsyl på Stensökrogen i Kalmar. Bor på "Södra området" och självklart ligger Youngs och Dylans låtskatter Carl-Otto varmt om hjärtat .Orphan Songs - lyssna via: http://open.spotify.com/track/5utLyYXftgKKonKIMNbJ5u
Smakprov: Neil Young-kvällar
http://www.youtube.com/watch?v=LR1lgYHsp9s

Martin Johansson, multiinstrumentalist och sångare i Kalmarbandet Gaia samt soloprojektet Anikee som är aktuella med sin debutsingel.
Lyssna: http://open.spotify.com/album/4DUNLJ4x8dW1y6BJCbdmRi

Lindis Ekström, - Med sin njutningsfulla stämma och sin musikalitet levererar hon, dag och natt, musik som känns. Har studerat på Nordiska Visskolan i Kungälv. Agerade 2012 som förakt till Miss Li på största scenen under stadsfesten i Kalmar. Lyssna mer via: http://www.youtube.com/user/lindisofficial?feature=results_main

31/7 Livequiz-ledare Carl-Otto Johansson och Martin Johansson. Musikgäst uppdateras inom kort.

Vinylförsäljning och värdering
I samband med varje ”Sommarkväll på Stensö” arrangeras vinylförsäljning och vinylvärdering av Peter Lindskog med vänner. Peter som vid sidan av sin tjänst som lärare på Linneuniversitetetet

Tider/Priser
När:Onsdagar i Juli (ej 17/7). Start kl 1900, matgäster från kl 1800. Var: Stensökrogens innergård (vid dåligt väder inomhus.)

Inträde: Musikavgift 50kr, barn upp till 12år - gratis.
Ingår quizbricka och chansen att vinna fina priser, vi kommer även lotta ut pris. Boka bord, tel 0480-88806. Inträdet betalas på plats.

Varmt välkomna!

Laddar...

Lämna en kommentar