Kalmarbloggar

torsdag 24 april

 Måndag 28 april kl. 16.00

Plats: Huvudbiblioteket
Ålder 9-12 år
Vi bjuder på fika! Välkommen!

 

Från bloggen:

Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga

onsdag 23 april

Godnatt och dröm sött alla mina små kycklingar.

Från bloggen:

Gerty

onsdag 23 april
Jag håller på att snygga till en lägenhet inför försäljning och saknade en bricka som ska kunna dölja det inte så fotogeniqe nätverksuttaget över köksbänken samtidigt som den dekorerar. Att hitta en bricka i rätt storlek och stil var ju inte det lättaste ...

Från bloggen:

Little Miss Fix It

onsdag 23 april
Det blev en powerwalk i alla fall. Det blåste för mycket för att det skulle vara skönt. Brrr! Men förhoppningsvis så kommer jag att sova mera än fyra timmar i natt. I need that!  

Från bloggen:

This bitch bites

onsdag 23 april
Började dagen med en visning på landet. Pappa följde med men nepp inget för oss. Det där med hus känns som en riktig djungel och lite som en mardröm så förmodligen bra att vi börjat kika så här tidigt. Svårt att veta vad man vill ha. Mäklaren vi träffade idag hade letat i tre år innan han hittade det huset som var rätt. Galet.

På eftermiddagen har jag hängt med Malin och Tor. Vi myste lite hos dom innan vi tog en vända på stan. Jag hittade en klänning till Lilltjejen och letade efter skjorta till Hampus att ha på bröllopet vi ska på om några veckor. Malin köpte en långklänning, ett par skor och en sommargarderob till Tor. Vi hann med en fika på Espresso house också.


Killen börjar bli stor! Kan både gå bakåt och framåt :)

Från bloggen:

Gerty

onsdag 23 april
Dags för en powerwalk? Blåsiga dagar borde man äga ett löpband istället.....    

Från bloggen:

This bitch bites

onsdag 23 april

Ja som sagt. Nu växer den fram. Pappas och mammas vision om nya stugan. Nya utökade stugan. Den aningens stora stugan. En si så där dubblering för att vara helt ärlig. Och den blir så fin. Paradiset växer och vi har nu fått njuta de första middagarna tillsammans framför nya huset på den enorma altanen.

Sådant måste firas. Såklart.

Foto: Sarah Andersson

 

Från bloggen:

Inspiration & Inredning

onsdag 23 april

Vi har inte bara hunnit med golvläggande utan en väldig massa god mat och sköna promenader mellan varven. Att gå längs sandstranden och raukarna i Byerum är verkligen speciellt. Säkert för alla som kommer dit. Men för mig betyder det här stället barndom, lek och en massa härliga minnen.

Så nej. Man måste inte åka till Gotland för att få se raukar vilket jag ständigt fick debattera med klasskamrater under de tidiga skolåren. De finns på Öland också. Faktiskt!

Foto: Sarah Andersson

Från bloggen:

Inspiration & Inredning

onsdag 23 april


Oj oj vi hade en så fin helg på Bråtabron. Torbjörns syskon med familjer kom och även morbror och mormor var på plats. Lördagen var höjdpunkten då somliga premiärbadade(inte jag hua!), vi solade, läste bok, barnen lekte och på kvällen grillade vi alla sorters kött och kyckling. Precis så man ska spendera sin påsk i min mening. Vi fick åka hem tidigt på söndagen för jag skulle jobba, så det var så underbart att lördagen blev så bra! :) Måndagen var också kanon för då sov vi länge, åt hembakta scones till frukost, promenerade 7 km i solen, åt oxfilé hos mamma och Göran plus körde kvällshäng med Tina. Så du ser; en kanonpåsk! ;) 

Från bloggen:

Hos Nilsson

onsdag 23 april
En privatperson som tittade på Loch Ness via Apple Maps fick fram den här märkliga bilden och skickade den genast vidare till Official Loch Ness Monster Club. Tyvärr var det som vanligt att folks önskan om att se något gick före deras undersökningar av bevisen och många förklarade bilden som äkta innan det visade sig att sanningen var lite enklare än Nessie. Det vi ser på bilden är nämligen svallvågor från en båt, medan själva båten försvunnit via missar i det rent tekniska.
Så åter en gång, ingen Nessie, men väl något för att hålla intresset för henne levande.
En bild som visar hur båten blev ett monster.Källor: Metro, Livescience, TC

Från bloggen:

Kryptozoologi