Kalmarbloggar

söndag 20 april
OMG

Om jag någon gång skulle råka hamna i Game of thrones. Påminn mig att aldrig gifta mig!

Från bloggen:

This bitch bites

söndag 20 april

idag kunde jag ta lite sovmorgon vilket var heeelt underbart. vid 9 gick jag upp, tog en dusch och nu sitter jag här och äter frukost innan det är dags att cykla iväg på radiointervju och efter det bort till Paaspop igen. jag längtar så otroligt mycket tills idag är över så jag inte behöver spendera flera timmar ståendes på ett fält igen bland massa kalasfulla människor omkring mig plus att jag har så himla mycket annat jag behöver göra vid min dator och jag vågar inte riktigt ta med den till en festival… imorgon är allt stängt här så jag kan ligga i min säng och ta igen det jag inte har hunnit göra de senaste dagarna. och spendera lite tid med min värdfamilj som jag knappt har sett röken av de senaste 4 dagarna… plus att jag ska ta en joggingrunda imorgon – ohhh vad jag längtar!

Från bloggen:

Emmys Värld

söndag 20 april

Jag är nog varken blyg, men inte heller jättesocial. Det var svårare som liten. Kunde knappt se vissa människor i ögonen. Vissa fragment hänger kvar än idag. Jag har aldrig varit osocial. Bara försiktig och eftertänksam i mitt sätt att vara. Har aldrig tagit plats. Aldrig haft något behov av det. Många varnade mig. Sa att det kunde bli svårt i livet. Accepterade istället mina sidor. Tog mig själv för den jag är. Har alltid varit tillbakalutad. Det har inte funnits anlag att vara tvärtom. 

Det är ingen nackdel att vara blyg. Lägen kan behöva läsas av. Ibland är det inte alltid bra att kasta sig rakt in. Är ofta lågmäld, men inte tystast. Väljer mitt sällskap noga. Vet vilka jag är trygg med och ej. För att göra sig av med min blyghet behövs trygghet. Jag pratar gärna, men aldrig bara för att. Vill kunna ha något att säga. Krystar ogärna fram något. Spelar inte för att duga. 

Blyg behöver vara inte detsamma som att vara osocial. Jag kan hävda mig om jag behöver. Min blyghet har aldrig varit ett handikapp. Det har aldrig hämmat mig. Jag har låtit mig vara det. Har inte pressats till att ändra mig. Blyghet behöver inte vara en svaghet. Det kan vara en lika stor styrka som det är att höras. En sida man kanske inte ser kvalitéerna lika tydligt i. Förstår på samma sätt. söndag 20 april
Veckans album: The Alarm - Declaration

Howling Wind blir veckans sista låt med The Alarm. Även denna video är hämtad från den lysande konserten i Los Angeles 1986. Howling Wind är liksom de flesta av Alarms låtar skriven av Mike Peters och Eddie MacDonald.

Sedan 1993 anordnar Mike Peters årligen The Gathering i Wales som innehåller konserter med Alarm och mycket annat. Det finns några helt lysande konsert-DVD från dessa.

"Love on this wasteland holds no dominion
I refuse to lay me down
On the grapevine comes the saying
"Son, you'll reap whatever you sow"
I sow the seeds of my love, my love
Deep undying true love's what I sow"

söndag 20 april
Nästa stopp för dagen blev på Röda Gatan hos födelsedagsbarnet. Telefonlur och propellerkeps. Toppenpresent tyckte Millan och bjöd oss på paj och cider.

Från bloggen:

This bitch bites

söndag 20 april
Torsdag 24 april kl. 15.00-16.00

Ida från Skälby 4H pratar hästar och svarar på frågor.

Plats:  Huvudbiblioteket

 

Från bloggen:

Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga

lördag 19 april
Ja kära vänner, då var det dags för en liten tårta till. Denna gången till en liten kille som gärna ville ha en döskalle. Så det fick bli döskallar och en liten touch av Old school-tatueringsmotiv i form av de små fåglarna som håller vepan med namnet.
Tårta är gjord på vaniljbotten och fylld med vit chokladmousse och hallonmousse. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan. Samtliga dekorationer är gjorda av sugarpaste. Ränderna är gjorda med marsipan. Silverkulorna är mjuka ätbara pärlor.
Vimpelspelet är gjort av sugrör och washitejp.
Hallonmousse
250 g hallon, frysta
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker3 gelatinbladev. 2-3 msk socker (om du vill ha en sötare mousse)
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.Koka upp hallonen tillsammans med en skvätt vatten. Låt dem koka tills de blir mos. Ta av dem från värmen.Lyft upp gelatinbladen lägg dem i hallonmoset. Rör om tills de har smälts och blandats i moset.Vispa grädden.När hallonmoset svalnat helt så vänder du ner det i grädden och blandar ordentligt. Ställ i kylskåp i ca 3-4 timmar.
Vit chokladmousse100 g vit choklad2,5 dl grädde1/2 gelatinblad
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i tio minuter. Vispa 2 dl av grädden (inte för hårt) och koka upp resten. Hacka chokladen fint och häll sedan över den kokta grädden över och rör till en slät massa. Lägg i gelatinet (krama inte ur det) och rör tills det är smält. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och låt stelna i kylen ett par timmar innan du fyller din tårta.
Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - http//:stheavenstreet.blogspot.com

Från bloggen:

St Heaven Street

lördag 19 april
Ja kära vänner, jag vill önska er en riktigt GLAD PÅSK och hoppas ni får vila upp er ordentligt i helgen!Själv ska jag för ovanlighetens skull vila mig lite i helgen och försöka få lite ny energi!
Tårtan är gjord på vanliljbotten, fylld med passionsfruktsmousse och vit chokladmousse. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan. Blommorna är gjorda i sugarpaste, övriga dekorationer med marsipan. Äggen är dragerade chokladägg.
Vill du lära dig att göra påskliljorna så hittar du STEG-FÖR-STEG om du klickar HÄR.Recept på tårtbotten hittar du HÄR.

Passionsfruktsmousse4 passionsfrukter3 dl grädde 2 msk grädde2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet i en kastrull tillsammans med sockret. Koka upp fruktköttet, ta av det från plattan och låt svalna lite men ej helt. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i fruktköttet. Rör om så det blandas ordentligt.Vispa upp grädden (ej för hårt). När fruktmoset svalnat HELT vänder du ner det i grädden och blandar ordentligt. Låt stelna i kylen ett par timmar innan du fyller din tårta.
Vit chokladmousse100 g vit choklad2,5 dl grädde1/2 gelatinblad
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i tio minuter. Vispa 2 dl av grädden (inte för hårt) och koka upp resten. Hacka chokladen fint och häll sedan över den kokta grädden över och rör till en slät massa. Lägg i gelatinet (krama inte ur det) och rör tills det är smält. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och låt stelna i kylen ett par timmar innan du fyller din tårta.Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - http//:stheavenstreet.blogspot.com

Från bloggen:

St Heaven Street

lördag 19 april

Vi är här, på den älskade ön, vid den älskade stugan på den älskade stranden. Detta ÄR paradiset. Det bara är så. Det är värt varenda mil i den lilla blå att få komma hit.

Bilresan igår gick jättebra, inte alls mycket trafik, ett par traktorer i Småland men det var det enda hindret. Inget oväntat med andra ord.

Väl framme sken solen, grillen var igång och mamma och pappa hade gjort färdigt nästan hela det salsgolv som nu ligger framför och runtom stugan. 120 kvm in alles, jisses förstår ni vilket långbord vi kan duka upp. Idag har Alex och pappa fortsatt göra golvet och det blir så otroligt fint! Men mer om det i ett annat inlägg.

Idag började vi med att ta en långrunda längs stranden och det var så otroligt skönt. Solen sken, en lätt bris och en lycklig hund. Lycka!

Foto: Sarah Andersson

Från bloggen:

Inspiration & Inredning

lördag 19 april
Hejsan på er! Tänkte fortsätta där jag lämnade sist med att säga; efter stockholmsresan fick vi en dag ledigt från skolan. På fredagen direkt efter skolan var det sedan dags att åka ner till Skåne för lite trevligheter. Lördagen bestod av SM-finalerna i ...