Kalmarbloggar

onsdag 20 augusti
-H-h-allå säger jag lite trevande i kulisserna efter en osedvanligt lång tystnad här på bloggen. Någon där? Idag är det första dagen efter semestern, och ja, jag har verkligen tagit mig friheten att vara ledig på riktigt. Klämde visserligen in en ...

Från bloggen:

Little Miss Fix It

onsdag 20 augusti

Lilltjejen var mer än nöjd. Om jag får en dotter måste jag bli en jäkel på att fixa hår. Tur att jag har någon att träna på.


Från bloggen:

Gerty

tisdag 19 augusti
En av de roligaste sidorna att följa på Facebook. Idag la nån upp den här och jepp jag hade inte blivit förvånad om det var en kund till mig ;)
Från bloggen:

Gerty

tisdag 19 augusti
Hej och hallå!
Den här veckan jobbar H mest kvällar och nätter så jag har många kvällar som gräsänka. Gravidkroppen gör mig inte piggast i stan så de flesta kvällar är sig lika. På med snabba mysbrallor, laga lite mat och sen en kväll i soffan framför skräptv. Så ni förstår lyckan när både Idol och Paradise hotel börjar samma vecka. H är nog lite glad för att han är och jobbar. Inte riktigt hans kopp av te.

Fast innerst tror jag att han tycker det är lite spännande så skulle inte förvåna mig om han uppdaterar twittertaggarna #idolSE och #paradisehotelSE varannan minut.

Från bloggen:

Gerty

tisdag 19 augusti
Vår Londonresa! På vägen mot Oxford Street gick vi förbi Hyde Park, så stort! När vi gick hem senare på dagen efter shoppingen så gick vi igenom Hyde Park och satte oss där ett litet tag, det var en hel del människor där som satt och snackade, tränade, ...
tisdag 19 augusti

Tjoho! Hösten innebär en nystart och det är dags för inspirerande föreläsningar i butiken Bonbons! 

Nu kan vi stolt presentera föreläsningen Blogg som jobb – bloggen som verktyg för att göra karriär! Fantastiska Emma Sundh kommer till Kalmar den 3 september och håller i föreläsningen om hur man gör sin blogg till sitt jobb. Kan man tjäna pengar på sin blogg? Hur ökar man antalet läsare på bloggen? Hur förverkligar man sina drömmar? Allt detta plus mycket mer tas upp under föreläsningen som äger rum under onsdagen på Bonbons! Emma kommer även att prata om SEO, sociala medier, hur man vidareutvecklar sitt varumärke och hur man skapar klick-rubriker.

Biljetter finns att köpa på Bonbons, Erik & Alexander, Frank eller så skickar du ett mail till hej@bonjourvintage.se för att reservera. Det finns ett begänsat antal biljetter så det är först till kvarn som gäller. Hoppas att vi ses!

The post Föreläsningsdags: Blogg som jobb! appeared first on Bonjour Vintage.

Från bloggen:

BONJOUR VINTAGE!

tisdag 19 augusti

Eller snarare, ”Att få sin lägenhet stylad”. Det slutade vara vårt hem när vi började flytta ut alla våra saker och skala ner lägenheten till den grund som Annas och Hannas styling nu utgår ifrån. Det där vet jag sedan jag själv gick en homestylingutbildning för ett par år sedan. Det handlar inte om att lyfta fram vårt hem. Det handlar om att framhäva en bostads potential för en framtida köpare.

Men visst sjutton är det en lite märklig känsla, att lämna en lägenhet och komma hem till en helt annan. Det får mig att fundera på hur det skulle kännas att inte själv inreda sitt hem utan ta hjälp av en inredare? Märkligt.

Just nu sitter jag i en halvstylad lägenhet och Anna och Hanna håller som bäst på att avsluta dagens arbete. Det blir jättefint. Jättemycket ”inte-vi” men fint och väldigt nutida så jag tror absolut att det här kommer att bli kanon. Jag ser nu lägenheten i fina bilder och det de har gjort lyfter verkligen fram lägenhetens potential och dess bästa sidor. Finfint!

Iphonebild: Sarah Andersson

Från bloggen:

Inspiration & Inredning

tisdag 19 augusti

Från bloggen:

Hilda Rehn

tisdag 19 augusti

Som jag tidigare har nämnt tänker vi göra ett av rummen på nedre plan i Drömhuset till ett bibliotek. Rummet med den grönblommiga kakelugnen. Precis som jag också nämnde i detta tidigare inlägg kommer just den kakelugnen att få sätta tonen för hela biblioteket och jag har försökt samla våra tankar kring detta rum i ett bildkollage.

Två sköna läsfåtöljer med tillhörande bra belysning. Troligtvis IKEAs Barometerlampa som vi redan har som bordslampa. Sköna kuddar, gärna modellen Stensöta från Svenskt Tenn.

En skön trasmatta på golvet, ett brickbord i vitt. Detta måste också bli dagens tips, otroligt prisvärt från det här stället.

Och så detaljer, detaljer, detaljer. Sådant som inte köps i vanliga butiker utan med fördel på loppisar. En gammal skolplansch att hänga på väggen. Boken Svensk Flora att riva valfria sidor ur att hänga upp på väggen med hjälp av vanliga pappersklämmor, vackra askar och lådor att dekorera med exempelvis tapetbitar. Medicinflaskor och så höstens DIY-projekt, ett gipsansikte.

Såg ett otroligt snyggt gipsansikte i Sköna Hem nr. 8/2014. Då av Kerstin Rydh för det facila priset av 6 800 kr. Men eftersom det jag gillade allra bäst med detta ansikte var det operfekta, det knöliga och icke släta tänkte jag att detta kunde vara ett roligt projekt att pyssla med själv. Vi får väl se hur det går men jag tänker alla gånger försöka.

Bildcollage: skapat av mig med bilder från IKEA, Jotex, Jula, Lagerhaus, Panduro, Svenskt Tenn och Google.

Från bloggen:

Inspiration & Inredning

tisdag 19 augusti


Tidigare i somras fick jag möjligheten att testa en Snow cone-maskin från företaget Roliga prylar och då jag såg min möjlighet att göra nyttigare godsaker till barnen tackade jag självklart ja. Maskinen är superenkel att hantera, bara plugga in, fylla med is och köra igång. Barnsligt enkel.


Vi har testat olika sorters frysta safter och allt har gått åt i en rasande fart. När jag såg vattenmelonens granna gröna skal i butiken kunde jag inte låta bli att testa att frysa denna delikata frukt i bitar. Dagen därpå fyllde jag på maskinen och gjorde vattenmelon-snow cones. Ett experiment som helt klart gick hem hos ungarna. Härligt!

Jag gillar verkligen möjligheten till att kunna göra nyttigare godsaker till barnen, socker, saft och glass får de allt för mycket ändå. Nej mer goda nyttigheter åt barnen!


Åter till min recension.
Maskinen är som sagt enkelt att använda. Det enda man behöver ha är is, och det gärna i stora mängder. Svårt att säga hur mycket som går men minst 6 – 8 isbitar per person för att man ska få sig en rejäl skål. Har man väl is hemma går det fort att göra snow cones eller granita som det även kallas.

Fyll på med lagom mycket is eller frusen frukt, sätt på locket och vrid. Själva vridningen startar maskinen så se till att du har en behållare vid “utsläppet”. Hållaren för konen är en fin detalj med fyller ingen funktion. För att inte få isflingor överallt bör du hålla upp konen mot utsläppet, det blir lätt kladdigt annars.
En annan nackdel är själva rengöringen. Antingen har jag missuppfattat manualen men jag hittar ingen enklare lösning än att hålla maskinen under kranen för att skölja bort all frukt och saft. Självklart med sladden urkopplad!
När du är klar med maskinen så rengör direkt eller låt den stå i diskhon då is som inte kommit ut smälter och det droppar en hel del. Kladdigt och inte så kul.

 

Överlag så tycker jag det är en rolig leksak som enkelt och snabbt gör goda sötsaker.
Det finns många roliga godsaker du kan göra, bara frys in valfri dryck och riv loss.
Ungarna älskar den!

Kram Karin

Från bloggen:

Bagerskan.se