Älgpark

Virums Älgpark

I Virum kan du åka på älgsafari och uppleva livs levande älgar och hjortar i sin naturliga miljö, på både långt och nära avstånd. Safaritåget har vagnar med tak och delvis öppna sidor, så det är lätt att både mata, fotografera och klappa de sociala och keliga djuren under rundturen i det åtta hektar stora hägnet. Hägnet består av åker- och ängsmark och skog, som ger djuren en omgivning så lik deras naturliga habitat som möjligt. Det finns en damm i hägnet, och den badar älgarna med förtjusning i under varma sommardagar, vilket du kan få se under safarituren om du har tur.

Fårhägnet

Det finns en naturstig i det mindre hägnet där de ungerska skruvhornsfåren med lång, lockig päls går. Namnet har rasen fått efter sina långa utåtskruvade horn, som även bärs av tackorna, om än i mindre format. Längs naturstigen, som du kan promenera runt, finns det information om de olika djuren i parken.

Älglogen

I älglogen finns det ett café där du kan dricka kaffe och fika, och köpa med dig en souvenir som minne. Här säljs också biljetterna till älgsafarin.