Dinosauriernas värld

A world of dinosaurs

Europas största dinosaurieutställning med mer än 100 skelett och modeller finns tio kilometer väster om Kalmar. Här finns bland annat skeletten efter flera Tyrannosaurus Rex och ett från världens största dinosaurie, Mamenchisaurus, som vara över 40 meter lång! Känslan av att träffa och uppleva dinosaurier och jorden för 65 miljoner år sedan “på riktigt” kittlar både fantasin och nyfikenheten på mer kunskap om jordens och naturens utveckling. 

Vi säljer posters med dinosaurier ifrån justposters.se

I den 3500 kvadratmeter stora utställningen finns det även “levande” dinosaurier som rör sig, andas och ryter, så det gäller att ta med sig modet hit!

A world of Dinosaurs har blivit utsedd till årets turistmål två gånger sedan starten 2013, och utställningen växer varje år. 

Utställningen

Utställningen vänder sig till alla åldrar, och den visar upp dinosaurier från hela världen. I utställningen finns det flera salar med uppbyggda skelett, som ger luft åt historiens vingslag. Andra salar ger en mer realistisk upplevelse där dinosaurierna rör sig, andas och ryter. En av salarna med modeller är dedikerad till de köttätande jättarna, med T-rex i spetsen. Här kan du bland annat se en jaktscen där tre av dinosaurierna jagar middag.

Dinosaurieägg och souvenirer

Som en del av utställningen finns det möjlighet att klättra upp i modellerna av dinosaurieägg och fotograferas i dem. Det finns också en dinosaur-ride där de minsta besökarna kan få en åktur på en valfri dinosaurie, men en vuxen i sällskap vid behov.  Det finns också en souvenir-affär där du kan köpa med dig ett dinosaurieminne hem.