James Bond museum

James Bond 007 Museum

På världens enda James Bond-museum har en privatperson, som också heter James Bond, samlat mängder av memorabilia och unika, och i flera fall signerade, James Bond-prylar från alla James Bond-filmerna!

Utställningen

Bland de olika rummen på museet finns det både en Bollinger- och Dry Martini-bar, ett roulette- och blackjack-rum och ett spelrum där du kan spela James Bond-spel på PS-, Nintendo- och Gamecube-konsoler. I spelrummet finns det även ett 007-flipperspel och en Jack Vegas-maskin, för att inte tala om ett schackspel från From Russia with Love.

En av de mer oväntade rariteterna är Isabella Scorupcos bikini från filmen GoldenEye, som självklart visas tillsammans med ett signerat foto.

James Bond-fordon

I museets samlingar ingår flera av Bond-bilarna från senare år, till exempel en BMW Z3 från Goldeneye och en Aston Martin Vantage 2007 från Casino Royale. Även en tailboat från Mannen med den gyllene pistolen, och ett Cessna-flygplan från Licence to Kill ingår i samlingen.

Café

I caféet kan du köpa mackor, fika och kaffe, och väggarna är prydda med mängder av signerade foton av skådespelarna från Bondfilmerna.