Astrid Lindgren

Astrid Lindgrens Värld

Ta med familjen och kliv in i Astrid Lindgrens fantastiska sagovärld! I Vimmerby ligger Astrid Lindgrens Värld, och här har du möjlighet att träffa alla de folkkära figurerna från Astrid Lindgrens böcker. Du kan hälsa på hos Pippi Långstrump och se hur hon har det i Villa Villekulla, hitta på hyss med Emil i Lönneberga, eller hälsa på Skorpan i Körsbärsdalen. Om du vill gå in i Törnrosdalen så måste du kunna lösenordet, eftersom den vaktas av Tengils män (fast kanske kommer Jonatan till hjälp och viskar det till dig). Varje dag finns det teaterföreställningar på flera olika scener att titta på, och mellan föreställningarna suddas gränsen mellan saga och verklighet ut då karaktärerna från sagorna går runt i parken och hälsar på och leker med besökarna.

Lekplatser

Det finns flera lekplatser med olika teman inne på Astrid Lindgrens värld. I Kvarnen är det vattenlek som gäller, och i Björkdungen finns det en inte-nudda-mark-bana som utmanar och roar barn i alla åldrar. Lekladan har tak, och här kan du hoppa i höet eller klappa getter, får eller hästen Lukas.

När du blir hungrig

I Astrid Lindgrens värld finns det flera olika matställen, restauranger, kaféer och snabbmatställen. Alla matställen serverar typisk småländsk mat, lagad med omsorg och lokala råvaror. Ibland kan du till och med känna igen maträtterna från någon av Astrid Lindgrens böcker. Det finns också flera picknick-ställen i parken om du har med dig egen matsäck.

Vi på Saltkråkan

I Astrid Lindgrens Värld finns det en inomhusmiljö – i den yttersta delen av Stockholms skärgård kliver du rakt in i sagan om Saltkråkan! Här kan du åka en tio minuter lång vagntur som tar dig genom scener ur sagan och miljöerna den utspelar sig i. Du kommer se både Tjorven, Båtsman, Malin, Pelle och så den klantiga farbror Melker, såklart! Kanske får du svaret på frågan “Farbror Melker, varför badar du alltid med kläderna på?”?